Op deze pagina vertellen diverse leden van ons koor waarom ze zo graag bij Inspiration zingen. Inspirerend, toch ?


“Mijn naam is Danielle en in zing al vanaf het eerste uur bij Inspiration. Dat was in 2003. Inmiddels is het 19 jaar later en ik ben nog steeds enthousiast, zeker nu met onze enthousiaste en gedreven dirigent Harm Jan. Hij haalt het beste uit ons naar boven. Daardoor kunnen wij vanuit ons geloof, een inspiratie zijn voor anderen. Want muziek doet alles vergeten, muziek met een boodschap van hoop, liefde en vertrouwen. Muziek verbindt mensen, zo ook ons koor. Een fijne groep mensen met ieder zijn eigen leven en problemen, maar als koor zijn wij één. Mijn levensspreuk is: “Een dag niet gezongen, is een dag niet geleefd.”


“Ik ben André en ik zing sinds september 2021 bij Inspiration. Ik vind het heerlijk om te zingen. Want zingen maakt je blij :-). We hebben een goede dirigent die aandacht heeft voor alle partijen en die ons in een paar maanden tijd al naar een beter niveau heeft getild. Daarnaast vind ik het muziek repertoire zeer divers met mooie bas partijen. Na een avondje zingen kom ik ‘avonds weer vrolijk thuis van een gezellig kooravondje.”


“Mijn naam is Mieke. Al vanaf de oprichting ben ik lid van Inspiration. In ons kerkblad stond: ‘Hou je van zingen en ben je tussen de 30 en 55 jaar oud, wees welkom bij Inspiration!’. Deze oproep sprak me aan en zodoende ben ik dus naar Dordrecht gegaan. Al vanaf het begin heb ik me thuis gevoeld bij het koor, wat een leuke groep mensen. Hoe mooi is het om samen te zingen! Je geloof te delen en uit te stralen naar anderen. Maar ook om lief en leed met elkaar te delen en samen op te trekken als het wat minder gaat. Nog steeds ga ik elke woensdag met plezier naar koor. Soms is het hard werken om alles in te studeren, maar het is fijn om samen iets neer te zetten en toe te werken naar een optreden. Zingen in een koor maakt me blij en verrijkt mijn leven.”


“Mijn naam is Wouter en ik zing al weer ruim 10 jaar bij Inspiration. Ik heb een drukke baan als treinmachinist en daarom is zingen en muziek maken voor mij een echte ontspanning. In mijn vrije tijd speel ik orgel en op de woensdagavond ga ik graag zingen bij Inspiration. Het is een leuk gezelschap met leuke mensen uit verschillende kerken en plaatsen. Na een avondje zingen voel ik mij weer ontspannen en kan ik er voor de rest van de week weer tegenaan!”


“Ik ben Erna en waarom ik zo graag bij Inspiration zing? Daar kan ik kort over zijn: zingen maakt bij! Zingen van Jezus maakt vrolijk en blij! Dat uitstralen, een positieve boodschap overbrengen, dát vind ik belangrijk. Laten zien en horen dat er Iemand is die van je houdt, in je gelooft en – misschien wel door middel van onze muziek – je hart probeert te bereiken…”


“Mijn naam is Jonathan en ik zing inmiddels alweer 10 jaar bij Inspiration! Naast mijn werk als Servicedesk medewerker ICT vind ik het heel ontspannend om iedere woensdagavond samen te gaan zingen! In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen of leuke dingen doen met vrienden. Ons koor is heel gezellig met allemaal leuke mensen die echt betrokken zijn op elkaar. De repetities zijn altijd met de nodige lol. Sinds kort hebben we een nieuwe dirigent, Harm-Jan die samen met ons het beste eruit wil halen!”